Oproepsystemen voor zorginstellingen

Oproepsystemen voor zorginstellingen zijn een essentieel hulpmiddel om de communicatie tussen patiënten en zorgverleners te verbeteren. Deze systemen maken gebruik van draadloze technologie, zodat patiënten gemakkelijk de zorgverleners kunnen oproepen wanneer dat nodig is, of ze nu in een ziekenhuiskamer of in een wachtkamer verblijven.

Het concept is eenvoudig maar effectief: elke patiënt krijgt een draadloze oproepknop die ze bij zich kunnen dragen. Wanneer ze hulp nodig hebben, kunnen ze eenvoudig op de knop drukken om een oproep te verzenden naar het verplegend personeel. Deze oproep wordt direct ontvangen door het zorgteam, waardoor ze snel kunnen reageren op de behoeften van de patiënt.

De draadloze aard van deze oproepsystemen biedt verschillende voordelen. In tegenstelling tot bedrade systemen zijn er geen rommelige kabels die door de kamer lopen, waardoor de veiligheid van de patiënten niet in gevaar komt. Bovendien vereisen deze systemen geen wifi-verbinding, waardoor ze gemakkelijk geïmplementeerd kunnen worden in zorginstellingen waar wifi mogelijk niet beschikbaar of betrouwbaar is.

Niet alleen ziekenhuizen profiteren van deze draadloze oproepsystemen, maar ook klinieken en andere zorgfaciliteiten. In wachtkamers kunnen patiënten een oproepknop binnen handbereik hebben, zodat ze eenvoudig de aandacht van het personeel kunnen trekken als ze assistentie nodig hebben. Dit verbetert niet alleen de patiëntervaring, maar zorgt er ook voor dat het zorgpersoneel efficiënt kan reageren op de behoeften van de patiënten.

Kortom, draadloze oproepsystemen voor zorginstellingen zijn een waardevolle aanwinst. Ze bieden patiënten een gemakkelijke manier om zorgverleners op te roepen en verbeteren de communicatie en responsiviteit binnen zorgfaciliteiten. Dankzij hun draadloze aard zijn ze flexibel inzetbaar en vereisen ze geen wifi-verbinding, waardoor ze een praktische oplossing zijn voor verschillende zorgomgevingen.

SYSCall oproepsystemen zorgen voor:

 • Het voorkomen van schouder-aan-schouder wachtrijen
 • Minder werkdruk
 • Legere wachtruimtes

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw zorginstelling of heeft u vragen over onze oproepsystemen voor de zorg? Neem dan contact met ons op via onderstaande buttons. Kiest u voor het contactformulier, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact op als u vragen heeft

Bewezen oplossingen voor…

Tandartsen
Fysiotherapeuten
Ziekenhuizen
Huisartsen
Verzorgingstehuizen

… en voor alle andere soorten zorginstellingen.

“Supertevreden over dit handige oproep systeem. Ook de ondersteuning zelf vanuit Bee-Line is snel en goed!”
-ArtDente

We beschikken over speciaal ontwikkelde oproepsystemen voor in de verpleging waarmee u zowel de communicatie met patiënten als die tussen zorgverleners onderling verbetert. Dit zorgt voor een zeer positieve ervaring onder patiënten en een lagere werkdruk onder het personeel.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw zorginstelling of heeft u vragen over onze oproepsystemen voor de zorg? Neem dan contact met ons op via onderstaande button. Kiest u voor het contactformulier, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact op als u vragen heeft

“Ondertussen werken wij als tandartsenpraktijk al ruim een jaar met het pager-systeem van Bee-Line. We werden ten volle ondersteund in het opmaken van een geschikt oproepsysteem met de nodige functies. Het Syscall systeem werkt prima.”
-PriDent

Ziekenhuizen

Dé oplossing voor overvolle wachtruimtes in ziekenhuizen: draadloze oproepsystemen. Geef patiënten een pager mee een laat ze zelf een plek uitzoeken om te wachten. Zo verzekert u genoeg afstand tussen de patiënten en een betere wachtbeleving.

Bewezen oproepsysteem oplossingen voor ziekenhuizen:

 • GP-101
 • SB-700 Clip
 • GP-210RT
 • SHS-100

Wellness & Spa Oproepsysteem

Fysiotherapeuten

Zorg voor een optimale wachtbeleving voor uw patiënten en voor een lagere werkdruk bij uw werknemers met een SYSCall oproepsysteem. Ook voor fysiotherapiepraktijken een ideale oplossing.

Bewezen oproepsysteem oplossingen voor fysiotherapeuten:

 • ST-600
 • SR-A Display monitor
 • SB-700 Clip

Tandartsen

Een oproepsysteem inzetten in een tandartsenpraktijk zorgt voor en aangename wachtbeleving voor patiënten. Geef patiënten bij binnenkomst een pager mee en roep de patiënt op wanneer die aan de beurt is.

Bewezen oproepsysteem oplossingen voor tandartsen:

 • ST-4006
 • ST-100 (Wit met oranje)
 • SB-700 Clip

Huisartsen

Roep als huisarts of assistent(e) de volgende patiënt eenvoudig op met het oproepsysteem. Bespaart tijd en vermindert de werkdruk. Bevordert ook de interne communicatie.

Bewezen oproepsysteem oplossingen voor huisartsen:

 • GP-101
 • ST-300
 • SR-A Display monitor

Verzorgingshuizen

SYSCall oproepsystemen: ook voor verzorgingshuizen een bewezen oplossing. Bewoners van verzorgingshuizen kunnen bijvoorbeeld met 1 druk op de knop om hulp van de verplegers vragen.

Bewezen oproepsysteem oplossingen voor verzorgingstehuizen:

 • SHS-100
 • SB-700 Risk
 • SR-A Display monitor

“We zijn hartstikke blij met het oproepsysteem, het werkt uitstekend!”
-Oogkliniek Maastricht, tevreden gebruiker van de ST-300 drukknop en de SB-700 Clip pager

SYSCall oproepsysteem in de zorg: de voordelen

Zorginstellingen zoals ziekenhuizen, klinieken en verzorgingstehuizen hebben veel baat bij een oproepsysteem. Denk bijvoorbeeld aan een piepersysteem dat werkt via een enkele druk op de knop. Het zorgt ervoor dat patiënten en zorgbehoevenden eenvoudig om hulp kunnen vragen wanneer zij die nodig hebben. Door middel van onze oproepsystemen zijn hulpverleners altijd snel ter plaatse en verloopt de communicatie tussen hulpverleners onderling ook ongekend soepel. Een piepersysteem in de zorg kent vele voordelen voor zowel de patiënten als hulpverleners:

Voordeel 1: Volledig draadloos oproepsysteem

Al onze oproepsystemen voor de zorg zijn volledig draadloos, waardoor de oproepen van patiënten over grote afstanden worden verstuurd en ontvangen. Bovendien zijn hierdoor zowel de patiënten als zorgverleners in staat om vrij over de afdelingen te lopen zonder dat het signaal van de zender en ontvanger afneemt. Oproepsystemen in de zorg, zoals onze speciaal ontwikkelde keycord pagers, zijn ideaal voor zorgverleners. Deze ontvanger hangt u namelijk eenvoudig om uw hals of bevestigt u aan bijvoorbeeld de broekriem.

Voordeel 2: Eén druk op de knop voor assistentie

We beschikken over veel oproepsystemen voor in de zorg die werken aan de hand van een drukknopsysteem. Patiënten beschikken hierbij over een zender waarmee door middel van een simpele druk op de knop een signaal wordt verstuurd naar de hulpverleners. Hulpverleners ontvangen het signaal op hun device en weten hierdoor direct waar ze nodig zijn.

Voordeel 3: Prettig en veilig gevoel voor patiënten

Piepersystemen in de zorg hebben een positieve invloed op de beleving en het veiligheidsgevoel van de patiënt. Daarnaast zorgt een oproepsysteem voor een prettige ervaring in bijvoorbeeld wachtruimtes. Ook draagt het bij aan voldoende afstand in wachtruimtes (1,5 meter samenleving!), omdat de communicatie met patiënten deels via het oproepsysteem verloopt.

 

Situatie: De assistent roept de patiënt op
Je bent dus op zoek naar een soepele manier om een patiënt op te roepen wanneer deze aan de beurt is. Dat komt mooi uit. Dit patiëntoproepsysteem hebben wij vanzelfsprekend al meer dan 15 jaar in ons assortiment. Voorbeelden hiervan:

Bel ons direct
Of laat een bericht achter via de contactpagina.

“Ondertussen werken wij als tandartsenpraktijk al ruim een jaar met het pager-systeem van Bee-Line. We werden ten volle ondersteund in het opmaken van een geschikt oproepsysteem met de nodige functies. Het Syscall systeem werkt prima.”
-PriDent

Situatie: De arts roept de assistent(e) op
Ook voor een efficiënte manier om assistentie op te roepen wanneer extra ondersteuning benodigd is, staan we voor je klaar. Al jaren gebruiken onze klanten hiervoor de volgende voorbeeld-oplossingen:

Bel ons direct
Of laat een bericht achter via de contactpagina.

“Supertevreden over dit handige oproep systeem. Ook de ondersteuning zelf vanuit Bee-Line is snel en goed!”
-ArtDente

 

Situatie: De patiënt roept de assistent op
Zoek je een oplossing waarmee patiënten eenvoudig en snel een assistent op kunnen roepen? Eén van de volgende bewezen producten is geheid wat je zoekt:

Bel ons direct
Of laat een bericht achter via de contactpagina.

“We zijn hartstikke blij met het oproepsysteem, het werkt uitstekend!”
-Oogkliniek Maastricht, tevreden gebruiker van de ST-300 drukknop en de SB-700 Clip pager

Situatie: Iets anders, namelijk...
Ook voor je maatwerk oplossingen staan we vanzelfsprekend voor je in de startblokken. Werkelijk het hele SYSCALL-aanbod hebben we voor je klaarstaan. Bel ons nu voor de voor jou meest gepaste oplossing.

Bel ons direct
Of laat een bericht achter via de contactpagina.

Hoe werkt een patiënten oproepsysteem in de zorg?

We beschikken over een zeer ruim assortiment met verschillende oproepsystemen voor zorginstellingen, waarmee je de communicatie binnen de instelling optimaliseert en een uiterst productieve werkomgeving creëert. Ontdek bij Oproepsysteem.nl welk type oproepsysteem het best bij jouw zorginstelling past.

Draadloos piepersysteem zorg

Oproepsystemen die werken door middel van een drukknopsysteem worden ook wel een piepersysteem genoemd. Een piepersysteem is een van de populairste oproepsystemen in de zorg en werkt ongekend eenvoudig. Patiënten zijn hierbij in het bezit van een zender en de hulpverleners dragen ontvangers in de vorm van bijvoorbeeld een horloge of keycord.

 1. De patiënt drukt op de oproepknop.
 2. De zorgverlener krijgt de oproep binnen en kan direct actie ondernemen en naar de patiënt toe gaan.

Wachtrij beheren

Naast oproepsystemen met een drukknopsysteem beschikken we ook over zogeheten coastersystemen. Coastersystemen bestaat uit een basisstation en een aantal ontvangers in de vorm van pagers en oproepschijven. Deze zijn met name geschikt voor het reguleren en oplossen van wachtrijen in de wachtruimte van een zorginstelling. Je geeft hierbij de patiënten een ontvanger (pager) die een seintje geeft wanneer hij of zij aan de beurt is. Uitermate goed geschikt om de gewenste afstand tussen de wachtende patiënten te bewaren, in de 1.5 metersamenleving.

 1. De patiënt krijgt een pager tijdens het wachten.
 2. Wanneer de patiënt aan de beurt is krijgt hij een seintje via de pager.